Ons groepenaanbod

Onze groepsbehandelingen bieden een veilige omgeving waar u gezamenlijk kunt oefenen met nieuwe of moeilijke dingen. Door uw ervaringenen te delen met de andere deelnemers in de groep, ontstaat een gevoel van verbondenheid dat helpt bij uw herstel. De groepen bestaan uit 8 tot 12 deelnemers en worden begeleid door 2 behandelaren.

Stap vooruit !

Samen op weg naar meer zelfvertrouwen en assertiviteit. Groeps behandeling voor iedereen die moeite heeft de eigen grenzen aan te geven en op zoek is naar meer zelfvertrouwen in verschillende sociale situaties. Ontdek de kracht van assertiviteit en verbeter communicatievaardigheden in onze groepsbehandeling.
Voor wie is het?
Deze groepsgewijze behandeling is geschikt voor iedereen die sociale angst ervaart en het aandurft om dit in een groep en praktisch aan te pakken. Stap vooruit ! wordt aangeboden als aanvulling op andere individuele behandelmethoden. De groepsbehandeling omvat 12 sessies van 2 uur. Binnen de groep oefent u diverse vaardigheden. Denk hierbij aan opkomen voor uw mening, het geven en ontvangen van complimenten, het starten en onderhouden van een gesprek en het geven en ontvangen van kritiek. We staan uitgebreid stil bij de functie van emoties en gevoelens van angst. Er is ruimte voor het delen van ervaringen met andere deelnemers.

Grijp de kracht van het nu

De groepstraining (MBCT) combineert mindfulness en cognitieve therapie om u te helpen vaardiger om te gaan met tegenslagen en gevoelens van stress en angst te verminderen. MBCT is ontwikkeld om mensen te ondersteunen bij het omgaan met terugkerende depressieve episodes en angst. Het integreert tijdloze meditatietechnieken met moderne cognitieve therapie, waardoor het een krachtige benadering wordt voor het verbeteren van emotioneel welzijn.
Voor wie is het?
MBCT is geschikt voor iedereen die verlangt naar meer emotionele balans en veerkracht en wordt aangeboden als aanvulling op andere behandelmethoden. Of u nu worstelt met stress, angst of terugkerende depressieve gevoelens, MBCT biedt handvatten voor een leven met meer vreugde en rust. Onze MBCT-behandelgroep omvat 8 sessies van 2 uur en twee ‘terugkom-sessies’, na 4 weken en na 8 weken.