mentale zorg

informatie voor cliënten

Wachttijden

Hieronder vindt u een overzicht van de aanmeldwachttijd en behandelwachttijd (specialistische GGZ en generalistische basis GGZ).

Bij start van elke nieuwe maand publiceren wij een nieuw overzicht. Wij baseren ons op de gemiddelde wachttijd van de afgelopen 2 maanden. Voor actuele wachttijden adviseren wij u om contact op te nemen met het secretariaat.


Aanmeldwachttijd
De aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen het moment dat u zich bij ons meldt voor het maken van een afspraak, tot het moment dat u voor een eerste intakegesprek gezien kunt worden.


Behandelwachttijd
Dit is het aantal weken tussen het moment na het eerste intakegesprek en de start van de daadwerkelijke behandeling. Deze wachttijd kan ontstaan doordat na het eerste intakegesprek eventueel nog onderzoek gedaan moet worden. Of dat u moet wachten tot er plaats is voor een specifieke behandelvorm, die voor u geschikt is. Deze wachttijd kan dus per persoon verschillen.

 Specialistische GGZ

   
 type zorgvraag  aanmelding  behandeling
 ADHD  8  6
 Angst  8  6
 Bipolair  8  6
 Depressie  8  6
 Persoonlijkheid  12  12
 Autisme  8  6
 Overig  8  6
     

Basis GGZ

Aanmeldwachttijd:
8 weken

Behandelwachttijd:
2 - 4 weken

Per 01-07-2020

Aanmeldstop voor clienten met de volgende zorgverzekeringen

  • Achmea groep: Zilveren Kruis, OZF, Interpolis, FBTO, Avéro Achmea, IAK , Aevitae, De Friesland, Kiemer
  • CZ-Groep: CZ, DeltaLloyd, en OHRA
Er geldt zowel voor de Basis GGZ als de Specialistische GGZ een aanmeldstop voor bovenstaande verzekeringen

Wachttijden te lang?

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met het secretariaat, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u namelijk ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de zgn. treeknormen).