arbeidsinterventie

informatie voor cliënten

Ruimte scheppen

Onze coaches zien hun cliënten, zeker in het begin, zeer regelmatig. Waar nodig nemen wij u zoveel mogelijk obstakels en bagage uit handen. We pakken schulden aan, communiceren met instanties, regelen hulp door derden. Zo maken we de weg vrij, waardoor mensen echt aan zichzelf kunnen werken.

Dat is de fase waarin u aan uw persoonlijke ruimte werkt. Soms duurt die fase best lang, omdat u ruimte nodig hebben om zichzelf weer te vinden. Bijvoorbeeld wanneer u kampt met verlies of trauma, met psychische klachten of een verslaving, heeft u een hoop te verwerken. Samen creëren we zoveel ruimte zodat u passende keuzes kunt maken voor de lange termijn.

Richting geven

Als u voldoende ruimte hebt verworven, kunt u meer richting gaan geven aan uw leven. Dan gaan we aan de slag met uw wensen en mogelijkheden richting samenleving. Omdat wij samen helder hebben gemaakt wat u wilt en kunt, kunnen we zoeken naar de juiste plek in de samenleving. Meestal is dat een baan, maar het kan ook een vorm van scholing zijn, of een stageplek.

Met zijn unieke aanpak vindt RUICH altijd de kortste weg naar een passende toekomst.